to-do's

Activiteiten

Activiteiten

Groot-Begijnhof

De kleine, gezellige straatjes van de begijnhoven ademen rust uit. Het is er erg aangenaam wonen in de huisjes, die beschermde monumenten zijn.

De Sint-Romboutstoren biedt je een totaalbeleving: zowel de skywalk als de beklimming ernaartoe staan garant voor een unieke ervaring.

Activiteiten

Zaterdagsmarkt

Op zaterdag is het marktdag in Mechelen. Van 7 tot 13 uur kan je er je wekelijkse boodschappen en een babbeltje doen.

Geen betere manier om Mechelen te ontdekken dan via dé levensader van de stad. Geniet van een boottochttje op de Binnendijle en bekijk zo Mechelen van een andere kant.

Activiteiten

ZOO Planckendael

In ZOO Planckendael trek je van het ene continent naar het andere. Je ontmoet er giraffen, zebra’s, olifanten, bonobo’s en nog zoveel andere dieren!

Activiteiten

Dijlepad

De Mechelaar geniet graag van zijn stad, en terecht! Zeg nu zelf: een wandeling langs het water, te midden van het centrum, uniek en ontspannend.

Activiteiten

Het Predikheren

Als je naar Mechelen komt, mag een bezoek aan de mooiste bibliotheek van het land niet ontbreken. 

Brouwerij Het Anker geniet wereldwijd faam met het gerenommeerde Gouden Carolusbier. De drie koperen ketels in de brouwzaal dateren van net na WOII.

Activiteiten

Technopolis

Technopolis is een plek waar curieuzeneuzemosterdpotten van alles over wetenschap en technologie kunnen ontdekken.

Geniet van een zalige kajaktocht op de Dijle. Vanuit je kajak kan je genieten van het prachtige historische centrum van onze mooie stad Mechelen.

Wil je Mechelen op een verrassende en sportieve manier ontdekken? Suppen is de nieuwe hype en de ideale manier om te genieten van de mooie stad Mechelen.

Mechelen leeft, en dat merk je! Je shopt er outdoor, in kleine speciaalzaken of bij gekende merken.