Brouwerij Het Anker

Locatie

Brouwerij Het Anker

Brouwerij Het Anker geniet wereldwijd faam met het gerenommeerde Gouden Carolusbier. Ze stamt uit 1471 en is een van de oudste brouwerijen van België. De drie koperen ketels in de brouwzaal dateren van net na de Tweede Wereldoorlog.

In de jaren negentig kreeg het gebouw een flinke opknapbeurt. Charles Leclef, de vijfde generatie van de familie, restaureert de oude gebouwen en moderniseert de koelings-, gistings- en lageringsinstallaties.

De meermaals bekroonde speciaalbieren Gouden Carolus Classic en Gouden Carolus Tripel worden ook vandaag nog hier gebrouwen in de authentieke brouwzaal met koperen ketels.

De Gouden Carolus bestaat in verschillende versies. De bekendste is ongetwijfeld de Gouden Carolus Classic. Dit speciaalbier won in 2012 opnieuw de gouden medaille op de World Beer Awards, als één van de 7 beste bieren ter wereld. De jury beschreef het winnende bier als volgt: "Volle en rijke geur van stroop en toffee. Krachtig maar toch zacht. Vol bier met rijke fruitsmaken en een lange, warme nasmaak."

Tickets voor een rondleiding in brouwerij Het Anker of stokerij Molenberg of meer informatie zijn verkrijgbaar aan de receptie van het hotel. 

Meer informatie