Feesten in Mechelen

Van der Valk Hotel Mechelen is specialist in zowel kleine als grote evenementen. Heeft u een communie, verjaardag, jubileum, babyborrel of netwerkevenement gepland? Wij organiseren uw feest op maat!

Waarom kiezen voor Van der Valk Hotel Mechelen?

  • Historisch gebouw als uniek kader
  • Centraal gelegen: vlak aan de op- en afrit van de autostrade en net buiten het stadscentrum
  • Alle faciliteiten zijn aanwezig
  • Zeer uitgebreide cateringmogelijkheden
  • Mogelijkheid tot overnachten

Zalen
Van der Valk Hotel Mechelen beschikt over zowel grote als kleine zalen. Voor feesten en diners wordt er voornamelijk gekozen voor de zalen Petrus, Keizer Karel en Rubens.

De mooie zaal Petrus is aan één zijde volledig begeven met ramen waardoor je vanuit de zaal een prachtig uitzicht hebt op de Patio en de siervijver. Wanneer de ramen geopend zijn, heb je zelfs het gevoel dat je je buiten begeeft. Deze zaal is met zijn 140 m² ideaal voor zowel kleine als grotere evenementen.

De aangrenzende zaal Keizer Karel beschikt over een grote bar en heeft ook uitzicht op de siervijver. De grootste zaal Rubens, een voormalige machinekamer waarvan de authentieke elementen bewaard zijn gebleven, is met zijn hoge plafonds en hoge ramen perfect voor elk soort evenement. De zalen Petrus, Keizer Karel en Rubens kunnen met hun moduleerbare wanden omgebouwd worden tot één grote zaal van maar liefst 530 m².

Tijdens de zomermaanden is het ook leuk vertoeven op het gezellige binnenplein van het hotel: de Patio. Het is dan ook de ideale plek voor een openluchtreceptie of -diner. 

Eten en drinken
Samen gaan we op zoek naar de gepaste drank- en cateringformule. Zo kan er gekozen worden uit een meergangenmenu, een buffet, een barbecue of een walking dinner.

Geniet voorafgaand van een heerlijk aperitief met de daarbij passende hapjes. We bieden verschillende pakketten aan: van traditionele (frituur)hapjes tot luxetapasplanken en oesters.

In onze ruime buffetruimte met live cooking gedeelte toveren onze chef-koks de lekkerste gerechten op je bord. Verkies je een buffet uit Oosterse, Mediterrane of overwegend vegetarische of gezonde gerechten? Dat kan!

Liever een uniek en persoonlijk menu? Stel zelf een menu samen door uit ons aanbod één of meerdere voor-, hoofd-, en nagerechten te kiezen.

Van zodra het zonnetje begint te schijnen, komen ongetwijfeld de barbecuekriebels naar boven. Daarom grillen onze Toucanmasters met veel passie heerlijke stukjes vlees, vis of vegetarische opties op hun Big Green Egg. Dit wordt aangevuld met een verrassend assortiment aan zomerse slaatjes en bijgerechten.

Bij een heerlijke maaltijd horen natuurlijk ook lekkere dranken. Onze sommelier Jordy stelt bij iedere cateringformule of menu enkele gepaste wijnen voor. Naast wijnen, hebben we uiteraard nog een breed aanbod aan bieren, cocktails en andere (alcoholvrije) dranken.

Decoratie
Bij Van der Valk Hotel Mechelen kunnen jullie de indeling van de zaal, de decoratie en de tafelinkleding zelf kiezen. U bent volledig vrij om samen te werken met een eigen partner of met een partner van ons. 

Overnachten
Laat je nadien wegzakken in één van onze luxekamers. Zo kan je feesten zonder zorgen. Na een heerlijke nacht in onze zalige bedden verwelkomen we je graag aan het uitgebreid ontbijtbuffet. Het hotel beschikt over 124 kamers waaronder 6 suites.

Maak kennis met het team en de locatie
We kijken ernaar uit om je evenement onvergetelijk te maken! Contacteer onze Event Coördinator Brontë of Laura via events@hotel-mechelen.be voor een vrijblijvende offerte of plan een bezoek in.

Bekijk onze banqueting brochure

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte