to-do's

Mechelen en omgeving

Mechelen ligt in het hart van Vlaanderen, halfweg tussen de grote steden Brussel en Antwerpen. Laat je verleiden door stedelijke charme, gezelligheid en een rijke geschiedenis. Ooit was Mechelen zelfs de hoofdstad der Nederlanden onder leiding van Margaretha van Oostenrijk.

Sint-Katelijne-Waver, gelegen vlak naast Mechelen, is een gemeente die bestaat uit vier deelgemeenten: Elzestraat, Katelijne, Onze-Lieve-Vrouw-Waver en Pasbrug-Nieuwendijk. Met zijn groentemusuem, kerkelijke gebouwen en kastelen, is Sint-Katelijne-Waver de ideale plek voor een leuk dagje uit.

Ontdek tijdens uw verblijf bij Van der Valk Mechelen de aangrenzende groene gemeente Bonheiden. Met 3 prachtige natuurgebieden is het de perfecte plek voor natuurliefhebbers en wandelaars. 

Met zijn prachtig natuurgebied Blaasveldbroek is Willebroek de perfecte plek voor natuurliefhebbers. Ook kan je in Willebroek een bezoek brengen aan het Fort van Breendonk, één van de beste bewaarde getuigenissen van de nazigruwel tijdens WOII.

To-do

Bornem

Eropuit in de omgeving van Mechelen? Ontdek Bornem! Van bewaarde historische locaties tot de prachtige groene landschappen: Bornem biedt voor ieder wat wils.

To-do

Duffel

Duffel is een gemeente in de Belgische provincie Antwerpen en behoort nog net tot de Zuiderkempen. Duffel is gelegen aan de rivier de Nete en heeft zelfs nog een kasteelruïne die teruggaat tot in de verre Middeleeuwen.

Londerzeel is een historierijke gemeente. Van het Monument van de Slag bij Londerzeel tot een middeleeuwse vestingtoren; Londerzeel is de place-to-be voor iedere geschiedenisliefhebber!

To-do

Puurs

Puurs staat bekend om het Molenmuseum en Fort Liezele. Dit fort werd in de 19e eeuw gebouwd om de stad Antwerpen te verdedigen tegen mogelijke invasies. Bent u geïnteresseerd is de Belgische geschiedenis? Breng dan een bezoekje aan Puurs!