Ontdek Sint-Katelijne-Waver

De Wintertuin

Misschien heb je wel al eens gehoord van de Ursulinen uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver, een zusterorde in de buurt van Mechelen. Enkele eeuwen geleden besloten zij om het pas gestichte België te verrijken met degelijk onderwijs. Om zowel de binnenlandse als buitenlandse gasten thuis te laten voelen, zorgden de nonnen ervoor dat hier kosten noch moeite werden gespaard. Het resultaat? Een uitzonderlijk mooie school die tot op de dag van vandaag in gebruik is. De feeërieke Wintertuin uit 1900 met een kleurrijke glas-in-loodkoepel was het visitekaartje van het toenmalige meisjespensionaat. De architect van de Wintertuin is vreemd genoeg onbekend gebleven. 
*De Wintertruin in tijdelijk gesloten en gaat terug open in september 2023.

Wandelroute Hondsbossen

De Hondsbossen zijn wat er over is van het Waverwoud, ooit een wildernis van heide en veen. Omdat de grond op sommige plaatsen onvruchtbaar en moeilijk te bewerken was, werden grote delen van het bos intact gelaten. U kunt dus nog steeds dit prachtige natuurlandschap met zijn fascinerende biodiversiteit bewonderen. Bovendien zijn de wandelpaden van Sint-Katelijne-Waver het hele jaar open!

't Grom

't Grom is een museum, opgebouwd rond de thema's groenten, gezonde voeding en tuinbouwerfgoed.Het museum is gevestigd in de Midzeelhoeve; een gerenoveerde achttiende-eeuwse beschermde langgevelhoeve met schuren en tuinen die ooit behoorde aan de Abdij Roosendael. Het museum is een 'doe-museum': leerlingen gaan onder begeleiding aan de slag en bereiden een gezond gerecht. Het ervaringsleren buiten de klas zou sensibiliserend werken, leert kinderen en volwassenen samen te werken en doet hen ervaren dat groenten lekker zijn.