Ontdek Bonheiden

Mispeldonk (Natuurwandelingen)

Mispeldonk is een natuurgebied ten zuiden van Bonheiden, tussen de Boeimeer en de Dijle. Het gebied is voor het grootste deel eigendom van Natuurpunt en sluit aan bij het Mechels Broek en Cassenbroek. Samen vormen ze een nagenoeg aaneengesloten natuurgebied. Het gebied bevat verschillende soorten landschappen: van schrale graslanden, hooiweiden met houtkanten, vochtige loofbosjes tot herstelde heidegebiedjes. 

Kasteel Zellaer 

In het parkdomein Kasteel Zellaer kan je genieten van mooie wandelingen in de prachtige kasteelomgeving. Het domein ontstond vermoedelijk in de dertiende eeuw als feodaal waterslot. De gracht en de aanleg van het parkdomein zijn historisch zeer waardevol. In het park staan enkele oude monumentale bomen die minstens 200 jaar oud zijn. Het park is dan ook beschermd als landschap.

Het parkdomein is het gehele jaar vrij toegankelijk. Geleid bezoek aan Kasteel Zellaer Wens je het kasteel én het parkdomein Zellaer onder begeleiding van een gids te bezoeken? Dat kan tijdens de maandelijkse rondleidingen op de eerste zondag van de maand om 14 uur.