Ontdek Bonheiden

Natuurgebied Mispeldonk

Mispeldonk is een prachtig natuurgebied met verschillende soorten landschappen. Het gebied is voor het grootste deel eigendom van Natuurpunt en sluit aan bij het Mechels Broek en Cassenbroek. Samen vormen ze een nagenoeg aaneengesloten natuurgebied.

Kasteel Zellaer 

Aan het einde van de negentiende eeuw maakte het vervallen kasteel plaats voor een pseudomiddeleeuwse waterburcht. Het kasteel met ophaalbrug, kantelen en schietgaten is een uiting van de negentiende-eeuwse geest van romantiek met heimwee naar een roemrijk verleden. In 2001 werd het om die reden beschermd als monument.

In het parkdomein van Kasteel Zellaer kan je genieten van mooie wandelingen. In het park staan enkele oude monumentale bomen die minstens 200 jaar oud zijn. 

Het parkdomein is het gehele jaar vrij toegankelijk. Wenst u het kasteel én het parkdomein Zellaer met een gids te bezoeken? Dat kan op de eerste zondag van de maand om 14 uur. Het geleid bezoek duurt ongeveer 2 uur en bedraagt €5 per persoon. Reservaties: gidsen@kasteelzellaer.be